Arest, în regia lui Andrei Cohn, selecționat la Karlovy Vary

de Cinemagia în 29 Mai 2019
Din 1956 este un festival de clasă A, având una dintre cele mai vizibile secțiuni competiționale din regiune

Filmul Arest, semnat de Andrei Cohn, va avea premiera internațională în cadrul celei de-a 54-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary – East of the West Competition. Festivalul de film se desfășoară anul acesta între 28 iunie - 6 iulie; este unul dintre cele mai importante festivaluri de cinema din Europa, a cărui primă ediție a avut loc în 1946 în Mariánské Lázně apoi mutându-se la Karlovy Vary. Din 1956 este un festival de clasă A, având una dintre cele mai vizibile secțiuni competiționale din regiune.

„Ma bucur mult să film selectați la Karlovy Vary și sunt emotionat să văd cum va fi primit filmul de publicul local care a trecut și el prin comunism”, a declarat Andrei Cohn.

Prima proiecție de la Karlovy Vary este programată pe 2 iulie, însă, până atunci, Arest va putea fi văzut în premieră națională la TIFF pe 7 și 8 iunie în cadrul Zilelor Filmului Românesc, lansarea în cinematografele din România fiind programată pentru toamna acestui an.

Filmul AREST este cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, cunoscut deja publicului pentru Acasă la tata, lansat în 2015, și relatează întâmplările prin care trece arhitectul Dinu Neagu în august 1983 când, aflându-se împreună cu soția și cei doi copii pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale, este luat de către doi securiști la București pentru o declarație despre care nu i se oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbulunor favoruri. Lucrurile capătă oîntorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.


Din distribuția filmului fac parte binecunoscuții actori Alexandru Papadopol (Dinu Neagu) și Iulian Postelnicu (Vali), alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia.

Scenariul este semnat de Andrei Cohn și Alexandru Negoescu, imaginea de Andrei Butică iar producătorul filmului este Anca Puiu. Realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Societății Române de Televiziune, filmul este produs de Mandragora și distribuit în România de Iadasarecasa.

Mai multe informații găsiți și pe https://www.facebook.com/ArestFilmul

Exploreaza subiecte similare:

Andrei Cohn, Acasă la tata, Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu, András Hatházi, Sorin Cocis, Marian Alexoaia, Andrei Butica, Anca Puiu

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells